<
>
<
>
Ability Park az Árpád téren

 

Kipróbálná, mennyire tud jól tájékozódni koromsötétben? Vajon milyen gyorsan és ügyesen tudna kerekesszékével felhajtani egy rámpán? Volna-e kedve hallássérült emberek által összeállított memória- és logikai játékokkal játszani? 2012. október 11-én, csütörtökön lesz rá lehetősége, hiszen Tatabányára látogat a fogyatékkal élők élethelyzeteit, nehézségeit bemutató interaktív élménybörze, az Ability park. A park különlegessége, hogy minden fogyatékossági ágat felvonultat, a nehézségeket testközelből próbálhatják ki az érdeklődők.

A park lényege, hogy bemutassák a fogyatékkal élők élethelyzeteit, és azokat a pontokat, amelyek nehézségeket okoznak nekik a mindennapokban. Ilyen a tájékozódás a korom sötétben, vagy a kerekesszékkel való közlekedés. A programon bárki kipróbálhatja, hogyan boldogul a felmerült helyzetekben.

A programhoz előzetes bejelentkezés szükséges a 34/787-242-es telefonszámon várják a csoportok regisztrációját.

A program a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület szervezésében, a "Fő tér és a Városközpont rehabilitációja" (KDOP-3.1.1/D-09-2f-2010-0002) című pályázat keretében az Európai Unió támogatásával valósul meg.