<
>
<
>
Barangoló Nappal ünnepelte születésnapját A Vértes Agorája

Barangoló Nappal ünnepelte harmadik születésnapját A Vértes Agorája 2016. április 23-án. Egy délutánra forgalmas buszpályaudvarrá változott az Agora előtti tér. A buszok kilenc irányba indultak, változatos úti célok felé. A túrák megismételhetetlen élményt ígértek, ezúttal nem csak Tatabányán, de térségi településeken is.


 
Gyermely, mint a Legényanya című film forgatási helyszíne várta érdekes programmal az utazókat, mások Felsőgallán egy osztálykirándulás keretében vehettek részt izgalmas időutazáson. Samu nyomába eredtek azok, akik a Vértesszőlősre tartó járműre váltottak jegyet, akik sportos időtöltésre vágytak, a vasalt utat vették célba. A város jelképével, a Turul emlékművel és környékével ismerkedhetett meg a másik, hegyre tartó csapat, és voltak, akik a tatabányai erőmű kulisszái mögé kukkanthattak be. Az Erőműi lakótelepen az egykori kaszinó nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt ezen a délutánon. Alsógallán a német nemzetiségi hagyományokból kaptak ízelítőt a vendégek, Kertvárosban pedig a katonák mindennapjaiba nyertek betekintést azok, akiknek az érdeklődését a Katona-dolog című program keltette fel.


 
A Vértes Agorájához visszatérő élménytúrázok és minden érdeklődő – Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere és Sámuel Botond, az Agora Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntőjét követően – egy ingyenes rock and roll bulin ünnepelhetett a nap zárásaként. Az időközben lezúdult csapadéknak köszönhetően ugyan az aulában, de változatlan, fergeteges hangulatban fejeződött be a sokakat megmozgató, szülinapi program.