<
>
<
>
Egy hétvége földön, vízen, levegőben a gyereknapon

Két napon keresztül, 2015. május 30-31-én a guruló, úszó és repülő járművek játszották a főszerepet az Agora Városi Gyereknapon A Vértes Agorájában és környékén. A program kezdetén a gyerekek fényképes útlevelet válthattak, amibe az egyes állomásokon pecséteket gyűjthettek. Érdemes volt teljesíteni az érdekes, színes, izgalmas feladatokat, a teli útlevélért belépő járt az esti előadásra. Mindkét napon érdekes kísérletek várták ifjú közönségüket a FUTURA Élményközpont jóvoltából.


 
Az időjárás kegyes volt a kilátogató családokhoz, nyári melegben tölthették el tartalmasan idejüket kicsik és nagyok. Kalandpark várta a fizikumukat és ügyességüket megméretni vágyókat, a kreativitásukat élhették ki azok, akik homokvárépítésre vagy papírhajó hajtogatásra vállalkoztak, és hasonló elfoglaltság várta a látogatókat az Élményműhelyben.

Az első napon a baji művészkerékpárosok tartottak bemutatót, este pedig a BonBon Matiné: Lúdanyó meséi című zenés árnyjátékot élvezhette a közönség a Nagyteremben. A szorgalmas pecsétgyűjtők ezen a napon nyereményekkel is gazdagodhattak. A szombati programban szerepelt az V. Forrás Rádió Ökölvívó Gála is.
 

 
Vasárnap újra műanyag nyeregbe pattantak a legkisebbek, rövid ideig a kismotoros felvonulók uralták az Agora előtti útszakaszt. Interaktív gyerekelőadás és Tatabánya Város Fesztivál Fúvószenekarának koncertje is sokak érdeklődésére tartott számot, de állandó volt a sorban állás a kalandparknál, az arcfestőnél s és a különböző járműveknél. A Langaléta Garabonciások vásári komédiája ezúttal is nagy sikert aratott.
 

 
15 órától az Árpád téren folytatódott a program, ahol a civil szervezetek bemutatkozása mellett produkciókat is láthattak a jelenlévők. Az eltűnt gyerekekért életre hívott, országos esemény, az Ezer Lámpás Éjszakája keretében neves fellépők szórakoztatták a népes hallgatóságot.

Zoltán Erikát a  Bryan Adams Tribute Band követte a színpadon, majd Szécsi Saci és Szécsi Böbe következett. Utánuk Muri Enikő énekelt, majd Dér Heni zárta a sort.

Befejezésül a jelenlévők fehér lufikat engedtek az égbe, ezzel is csatlakozva az országos akcióhoz.