<
>
<
>
Fizess verssel Tatabányán is!

Minden év március 21-én a Költészet Világnapján helyszínek százai csatlakoznak világszerte a "Fizess Verssel" kampányhoz. Rendelj egy kávét a tatabányai Turul Kávézóban, meríts ihletet és fizess verssel!Ébreszd fel a benned rejlő költőt! Minden év március 21-én a Költészet Világnapján helyszínek százai csatlakoznak világszerte a "Fizess Verssel" kampányhoz. Tatabányán a Turul Kávézó és Étterem (Tatabánya-Városközpont, Árpád tér) csatlakozott (valamint az Ipari Parkban található Grundfos és Coloplast gyárakban megtalálható dolgozók számára fenntartott vendéglátóegységek is - a kávéscég honlapján található információk szerint). Kérjük, az akció részleteiről érdeklődj a kávézóban!


Ebben az évben a Julius Meinl megújította kampányát, bizonyítva, hogy a költészet a zene lelke. A zene ugyanis egy univerzális nyelv, mely a dalszövegek által segít abban, hogy a költészetet napjaink részévé tehessük. Éppen ezért az ismert kávés cég megkérte a nemzetközileg is elismert JP Cooper énekes és dalszövegírót, hogy alkosson egy új dalt, amellyel a világ költői előtt tiszteleghetünk.


Nem maradt más, minthogy a Költészet Világnapján, 2018. március 21-én, rendelj egy kávét az éppen útadba eső és a kezdeményezéshez csatlakozott kávézóban, meríts ihletet és fizess verssel!A Költészet Világnapja


Naima Tabet, a marokkói oktatási, kulturális és tudományos nemzeti bizottság főtitkára vetette fel 1998-ban egy UNESCO-hoz intézett levelében a nemzetközi költészeti nap kijelölését. 1999. november 18-án az UNESCO közgyűlésének 30. ülésszaka március 21-ét, az északi félteke tavaszának első napját nyilvánította A KÖLTÉSZET VILÁGNAPJÁvá, melyet minden ország a saját eszközeivel, a nem-kormányzati szervek aktív részvételével, a nyilvános és civil szervezetek bevonásával ünnepelhet meg.


Forrás: juliusmeinl.com / wikipedia / Turul Kávézó - Tatabánya / Tatabánya Pont