<
>
<
>
Gálán ünnepelték a Bolyait az Agorában

Nagyszabású gála keretében ünnepelték a Bolyai Általános Iskola fennállásának 45. évfordulóját a Vértes Agorájában 2013. október 18-án. A rendezvényen az intézmény minden osztálya műsort adott, és felléptek az ott tanító pedagógusok is.

Köszöntő beszédében dr. Kancz Csaba alpolgármester kiemelte: az iskola erőssége az elmúlt évtizedek alatt az volt, hogy mindig figyeltek a tehetséges diákokra, az iskola színvonalának továbbvitelére, a tantestületet pedig a kezdetek óta a lendület, a fiatalosság és az összhang jellemezte. Az intézmény nem csak Kertváros, de egész Tatabánya iskolája is, hisz a reáltárgyak, különösen a matematika magas szintű tanítása miatt az egész városból érkeznek ide gyerekek – tette hozzá az alpolgármester. Kertváros fontos része Tatabányának, az iskola diákjai minden városi rendezvényen részt vesznek, a versenyeken pedig kiváló helyezéseket érnek el, ezzel is tovább öregbítve a Bolyai hírnevét – fogalmazott dr. Kancz Csaba.

Az intézmény igazgatója, Mózes Gáborné ünnepi beszédét az iskola alapításának évében, 1968-ban történt események felidézésével kezdte, majd kiemelte: az elmúlt 45 év alatt 91 osztály több ezer tanulója fejezte be általános iskolai tanulmányait a Bolyaiban, ahol jelenleg 16 osztályban 350 diák tanul. Az alapító tantestületből tíz tanító jött el a gálára, őket virággal köszöntötték, majd az igazgató megköszönte a jelenleg tanító pedagógusok munkáját, akik helytállását példaértékűnek nevezte. A tanítást, tanulást a siker motiválja, ami közös, hisz ebben részesülnek a szülők is –tette hozzá Mózes Gáborné, aki beszéde végén a szülők munkáját is megköszönte. A gálán a pedagógusok táncos előadással lepték meg a nézőket, majd az iskola majdnem minden osztálya műsort adott.

forrás: tatabanya.hu