<
>
<
>
Hrabal emlékkiállítás nyílik

A Kortárs Galéria, a prágai La Femme Galéria, a Cseh Centrum és a Kernstok Alapítvány szervezésében 2014. április 24-én, csütörtökön, 17 órakor nyílik a Bohumil Hrabal születésének 100. évfordulója alkalmából szervezett HOMMAGE À HRABAL című kiállítás a Kortárs Galériában.

A prágai Galerie la Femme tulajdonosának, Miroslav Lipinának felkérésére nyolcvan kortárs cseh és szlovák képzőművész tisztelgett Bohumil Hrabal életműve előtt. Az íróra emlékező centenáriumi tárlaton mintegy százhúsz alkotást állítottak ki Prága legmozgalmasabb helyén, az Óváros téren, a Régi Városháza kiállítótermeiben, s ezek közül mintegy negyvenöt alkotást mutatunk be Tatabányán, a Kortárs Galériában. (Miglinczi Éva)

A kiállítást Szakolczay Lajos, művészet-és irodalomkritikus nyitja meg, köszöntőt mond Helena Bambasová, a Cseh Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete és Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára. A kiállítást Miroslav Lipina, a La  Femme Galéria vezetője adja át a látogatóknak. A megnyitón közreműködik Knizler István (tuba) és Fórizs Balázs (szájharmonika).

A kiállítás 2014. május 18-ig látogatható a Vértes Agorája nyitvatartási idejében.

forrás: www.avertesagoraja.hu