<
>
<
>
III. Pünkösdi Forgórózsa Fesztivál a városközpontban

A Húsvét utáni hetedik vasárnapon és hétfőn is benépesült a városközpont a III. Pünkösdi Forgórózsa Fesztiválon 2013. május 19-20-án. A pünkösdi ünnepen az Árpád tértől a Vértes Agorájáig mindenki talált kedvére való színvonalas programot. A Forgórózsa Népművészeti Központ és A Vértes Agorája közös rendezvényén sokan -nem csak tatabányaiak- megfordultak.


További fotókért kattintson a képre! Érdemes!

Az események vasárnap délelőtt  a Forgórózsa hagyományőrző gyermekcsoportjának pünkösdölőjével, a Háromszor jelenti magát Jézus előadásával kezdődött, ezt követően nyitotta meg Bereznai Csaba a III. Pünkösdi Forgórózsa Fesztivált a Vértes Agorája előtt felállított színpadon. Az alpolgármester elmondta, ha valaki végigtekint a megjelent sokaságon, a hagyományőrző csoportok népviseletekbe öltözött tagjain örömmel telik meg a szíve. Úgy vélte, hogy a rendezvény szervezői jó ügyért, jó célokért tevékenykednek. Ezt követően Szilágyi Sándor református lelkész tartott Istentiszteletet és Igehirdetést.


További fotókért kattintson a képre! Érdemes!

A kétnapos rendezvényen hagyományőrző kulturális- és művészeti csoportok léptek fel, így a gömöri Szilicéről és magyarországi, Kakasdról érkezett bukovinai székelyek is. A gálaműsoron a Forgórózsa Népművészeti Központ csoportjai és szólistái, valamint a székely hagyományőrzők léptek színpadra. A két napos program során több, mint négyszázan szórakoztatták a közönséget.


További fotókért kattintson a képre! Érdemes!


Az előadások között az érdeklődők míves kirakodóvásárt láthattak, de számtalan színes, ötletes programot kínált még a rendezvény. Hétfőn este a világörökség emblematikus zenekara, a Muzsikás Együttes koncertje zárta a nagy sikerű Pünkösdi Forgórózsa Fesztivált.


További fotókért kattintson a képre! Érdemes!

forrás: tatabanya.hu