<
>
<
>
IV. Pünkösdi Forgórózsa Fesztivál

2014. június 8-án és 9-én kerül megrendezésre a IV. Pünkösdi Forgórózsa Fesztivál a Vértes Agorájában és környékén. A kétnapos fesztivál legfontosabb programja, hogy az adott tájegységből meghívott idős hagyományőrzőkkel találkozhassanak az érdeklődők, megtekinthessék műsorukat, a még élő hagyományaikat, népviseletüket, közvetlen környezetükből bemutatásra kerülő, féltve őrzött népművészetüket.

2014-ben a kiemelt tájegységekről palóc és mezőségi magyar vendégeket várunk, itt lesz a Dobroda zenekar, a Magyarpalatkai Banda, a Fölszállott a páva kiemelkedő tehetségei és Korpás Éva. Színpadra lépnek a II. Forgórózsa KI-MIT-TUD legjobbjai is. Számos gyermekprogrammal; kézműveskedéssel, bábműsorral, gyermekkoncerttel, gyermektáncházzal várjuk a kicsiket és hasonlóan tartalmas időtöltésre számíthatnak a felnőttek is. Muzsikál a Dobroda zenekar és a Magyarpalatkai Banda.

A fesztivál zárókoncertjét Sebestyén Márta adja június 9-én, hétfőn 18 órától a Vértes Agorája nagytermében. Vendégei lesznek Andrejszki Judit, a Magyarpalatkai Banda és Kurdi Gábor. Jegyek a Vértes Agorája jegypénztárában vagy a www.avertesagoraja.hu honlapon online vásárolhatók.

A IV. Pünkösdi Forgórózsa Fesztivál részletes programja ide kattintva olvasható.

A fesztivál szervezői a Forgórózsa Népművészeti Központ és a Vértes Agorája.