<
>
<
>
Mackókkal telt meg az Árpád tér

A mesék világában érezhette magát, aki kilátogatott az Árpád térre 2013. június 8-án, ahol az I. Tatabányai Ünnepi Könyvnap, Mackó és Gyermekkönyv Illusztrációs Kiállítás programjai színesítették a hétvégét. A Kormos István születésének 90. évfordulója ihlette rendezvényen a medvék mellett csuprokkal, mézzel, és izgalmas gyermekkönyvekkel telt meg a megyeszékhely városközpontja.


A Micimackó Óvoda gyerkőceinek műsora (Kattintson a fotóra a többi képért! Érdemes!)

A Nagy Medvenap természetesen a Micimackó Óvoda gyerkőceinek műsorával indult, majd Virág Jenő nyitotta meg a Gyermekkönyv Illusztrációs Kültéri Kiállítást. A művészeti tanácsos a vizualitás, a képi látásmód fontosságára hívta a fel a figyelmet, majd a szabadtéri tárlat művészeiről ejtett néhány szót. A kortárs magyar gyermekkönyv illusztráció legjobbjainak műveit sorakoztatták fel a városközpontban.


A Mackókészítő pályázatra beérkezett legjobb pályaművek készítői (Kattintson a fotóra a többi képért! Érdemes!)

Délután Schmidt Csaba polgármester, Telegdi Ágnes írónő és Koch Aurélné, a TV Maci egyik alkotójának özvegye adták át a Tatabánya Pont által korábban kiírt Mackókészítő pályázatra beérkezett legjobb pályaművek készítőinek a díjakat.


(Kattintson a fotóra a többi képért! Érdemes!)

A nap folyamán az is kiderült, hogy országszerte minden irányból érkeztek mackók, ám Perkátáról utazott az Árpád térre a legtöbb medve. Volt lehetőség dedikáltatni is, hiszen Telegdi Ádnes, a Barnabás könyvek kiadója is jelen volt a programon.


(Kattintson a fotóra a többi képért! Érdemes!)

A Tatabánya Pont Rendezvényszervező és Turisztikai Iroda, valamint a Kernstok Károly Művészeti Alapítvány által szervezett program részeként a bánhidai Szent Erzsébet Óvoda is műsort adott, több mesemondó kápráztatta el a közönséget, és a Garabonciás Együttes zárta a mackókkal teli napot az Árpád téren.

forrás: tatabanya.hu