<
>
<
>
Meggyújtották a negyedik gyertyát

A 2013-as esztendő Adventjének aranyvasárnapján a negyedik gyertyát is meggyújtották az Árpád téren felállított adventi koszorún. Az evangélikus egyház énekes-verses műsorával tette ünnepélyesebbé a tatabányaiak karácsonyi előkészületeit, majd az utolsó előtti, huszonharmadik ablakot is kinyitották a város adventi naptárán, mely ezúttal négy meggyújtott gyertyát rejtett.

Az evangélikus egyház műsora előtt Páll Ákos, a Vértes Agorája épületének terveit készítő Planbau Kft. vezetője osztotta meg ünnepi gondolatait a megjelentekkel. Hangsúlyozta, mekkora öröm számára, hogy támogathatják a város nagyszerű kezdeményezését, hisz a vásár az elmúlt öt évben színvonalas rendezvénnyé nőtte ki magát. Schermann Gábor evangélikus lelkész a gyertyagyújtásra összegyűlt tömeget szólította meg beszédében, majd felhívta a figyelmet arra, hogy napjainkban a karácsonyhoz minden anyagi javat beszerezünk, Jézusról viszont gyakran megfeledkezünk.

A fellépők Lukács evangéliumából idéztek fel egy történetet, majd a versek és énekek után Páll János, a Planbau Kft. másik tagja nyitotta ki az utolsó előtti ablakot városunk adventi naptárán. Mecsei Ilona, a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának elnöke, az egyik főszervező elmondta, december elseje óta közel hétszáz fellépő varázsolt karácsonyi hangulatot az Árpád térre.

szöveg: tatabanya.hu