<
>
<
>
Nyári Taz-mánia Fesztivál

2013. június 14-én, a több mint 15 éves múlttal rendelkező TAZ-Mánia Fesztivál nyári kiadására kerül sor Tatabányán, a Roxxy Music Cafe-ban. Az este folyamán fellép a Scage, a Kaucsuk, a Nuklea, és az Üstökös Rock Blues Band zenekar.


Üstökös zenekar

A Scage zenekar 2005-ben alakult Kóboráram néven. Sokévnyi fárasztó tagcsere és koncertezés után csak 2009-ben érte el a zenekar a trió formációt. A zene, stílusát tekintve ötvözi a pop-punk dallamos és néhol a metál agresszívebb elemeit. A srácok találóan: popgresszív punk-rock-nak nevezték el.

Az első sorban saját szerzeményeket játszó tatabányai Kaucsuk zenekar 2011 novemberében alakult. A Taz-Mánia Fesztiválon mutatkoznak be ebben a formában elsőként a közönségnek.A Peron Tehetségkutató 2012-es győztes zenekara, a Nuklea is tiszteletét teszi a rendezvényen. Zenei stílusuk definíciója a következő: "A XXI. században kifejlődött zenei irányzat, általában három férfi előadásában, megmozdulásra késztető ritmikával és újrahallgatást követelő dallamvilággal."

Az estét a tatabányai Üstökös Rock Blues Band fogja zárni, akik 2011 elején alakultak két fővel egy 4. emeleti panellakásban. Nevükből fakadóan a zenei stílusuk könnyen megfejthető. A saját dalokra való törekvésben ügyelnek arra, hogy tovább vigyék a régi magyar rock és blues stílusjegyeit.

A fesztivál programja:

21.00 – Scage
22.00 – Kaucsuk
23.00 – Nuklea
24.00 – Üstökös Rock Blues Band

A fesztivál Facebook eseményén itt érdemes visszajelentkezni.