<
>
<
>
Ringató a Vértes Agorájában

Gyerekekkel és szülőkkel telt meg 2013. december 7-én, szombaton délelőtt a Vértes Agorája aulája. Rengeteg aprótalpú várta, hogy felcsendüljön az ének a Ringató első nagy tatabányai közös találkozóján.

A Ringató családi művészeti nevelési program, zenei élménynyújtás, amelyben a résztvevő felnőttek és gyerekek átélik a közös játék és éneklés örömét. A program vezetői képzett művészetpedagógusok, akik mintát adnak a szülők számára, hogy hogyan kezdődhet a családban a zenei nevelés. Amint azt tapasztalhattuk, a Ringató nem műsor, nem előadás, hanem egy közös nagy élmény gyereknek, szülőnek egyaránt!

Tatabányán és vonzáskörzetében Solti Emese tart rendszeresen kis csoportokban foglakozásokat, az ő vendégei voltak ezen a délelőttön Hazay Annamária és HazayTímea budapesti Ringató vezetők. Karon ülő, totyogó és alig néhány éves lurkók élvezték az elsősorban népi hagyományokra épülő lovagoltatókat, hintáztatókat, sétáltatókat, kéz-kar-láb-játékokat és a vidám dalokat.

Ahogy Solti Emese írta levelében a Vértes Agorája szervezőinek: "Hihetetlen élmény volt a mai délelőtt - ámuló nagy öröm volt ilyen sokan együtt lenni."

szöveg: Vértes Agorája