<
>
<
>
St. Martin Tatabányán

2013. november 28-án Tatabányán, a Vértes Agorájában lép színpadra St. Martin és a Nemzeti Színkottás Zenekar közös jótékonysági koncert keretében a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület szervezésében.


A Facebook esemény eléréséhez kattinston a fotóra! Jöjjön el Ön is! (Fotó: www.stmartin.hu)

St. Martint senkinek nem kell bemutatni, 20 éve ismert és elismert szaxofonművész, dalai és feldolgozásai összetéveszthetetlenek, egyénisége, érzelmi világa egyedi minden muzsikájában. Föld szélén középen és Megint húsz c. lemezeivel a világzenébe kalauzolja hallgatóit.
A Nemzeti Színkottás Zenekar bizonyára kevesebben hallottak: a zenekar a zene iránt fogékony értelmi fogyatékos emberek és segítőik országos társulata, melyet az örömzenélés és együttzenélés vágya hozott létre 10 évvel ezelőtt. S hogy miért színkottás? Mert ez esetben a többségi kottanyelvet le kell fordítani a színek világára, ahol egy-egy szín jelöli az adott hangot.
Az elmúlt évek folyamatos munkájának gyümölcse, hogy mára a színkottások társulata St. Martinnal ad koncerteket országszerte, a közös fellépésekkel demonstrálva az örömzenélés fontosságát.November utolsó hetében színkottás zenei táborban gyűlnek össze a zenekar tagjai Tatán, ahhoz ugyanis, hogy a mintegy 50 sérült zenész az ország számos pontjáról megtalálja a közös hangot egymással és St. Martinnal, a folyamatos otthoni felkészülésen túl a közös gyakorlásra is szükség van.
A tatabányai koncerten a zenekar tagjaiként lépnek színpadra a kömlődi Hegyháti Alajos Tagintézmény fiataljai, akik kezdetektől részt vesznek a zenei munkában. Nem véletlen, hogy az Egyesület a koncert bevételét az iskola tanulóinak zenei fejlesztésére fordítja.A rendezvény fővédnöke Schmidt Csaba, Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere, fő támogatója a befogadó intézmény, a Vértes Agorája, mely a nemes ügy mellé állva ad helyet a jótékonysági koncertnek.

További információ ide kattintva érhető el.