<
>
<
>
Városi Egészségnap az Árpád téren

Az Árpád téren rendezték meg a Városi Egészségnapot, ahol a különböző szűrő vizsgálatok mellett, lehetőség nyílt Béres Alexandra fitnesz világbajnokkal tornázni, és praktikus tanácsokkal is gazdagodhattak az érdeklődők a helyes táplálkozás és főzés tekintetében. A rendezvény hivatalos megnyitóját  Tamásné Lobenwein Gizella, a megyeszékhely jegyzője, dr. Lőke János a Szent Borbála Kórház főigazgatója, Sámuel Botond az Agora Nonprofit kft. ügyvezetője és Dr. Berkovics Gergely aljegyző tartották.


Béres Alexandra is tartott fitness órát a téren (Kattintson a képre a többi fotóért!)

A "Mozdulj időben!" jelszóval fémjelzett városi rendezvényen Tamásné Lobenwein Gizella, jegyzőasszony elmondta: a polgárok életminőségének javításáért elindított Egészséges Tatabányáért Program egyik kitűzött célja, hogy mindenkinek lehetőséget teremtsenek az egészséges életmód megtanulására, valamint a betegségek megelőzésére, kiszűrésére, egészségfejlesztésre fektetik a hangsúlyt – hallhattuk a jegyzőasszonytól, akitől azt is megtudtuk, hogy az eseménynek egészségügyi köznevelő szándéka is van.


 
Dr. Lőke János, a Szent Borbála Kórház közelmúltban kinevezett főigazgatója úgy fogalmazott: mindamellett, hogy alig van olyan betegség, amelynek megelőzésén ne segítene a mozgás, a helyes  táplálkozás is segítséget nyújthat a szív és érrendszeri, valamit a rákos  megbetegedések megelőzéséhez is. A kórház főigazgatója úgy véli, a megfelelő életmód és étrend, mindenképp segít a betegségek megelőzésében.


A Szent Borbála Kórház  kitelepült egészségügyi  szűrésein több mint 300 ember vett részt, és nagy sikert aratott Béres Alexandra bemelegítő tornája is, aki ezt követően tanácsadást is tartott. Az egészségnapon a vérnyomás-, koleszterin- és vércukormérés; csontritkulás szűrés; PSA szűrés és tanácsadás mellett dietetikus és gyógytornász útmutatását is meghallgathatták a jelenlévők.


Kattintson a képre a többi fotóért!

Stiller Tamás Élő Konyha Show-val gondoskodott arról, hogy az egészségbarát kulináris élményekre vágyók is jól érezzék magukat. Ízelítőt adott a hagyományos ételek elkészítéséből, diétás menük összeállításából és az ízléses tálalásukból is. A gyerekek sem unatkoztak: kézműves, mozgásos feladatokkal foglalhatták el magukat, megismerkedhettek a zöldségekkel, gyümölcsökkel, képet kaphattak arról, hogyan lehet belőlük egészséges felnőtt.


Kattintson a képre a többi fotóért!

A program főszervezője A Vértes Agorája volt, az Érted Alapítvány, Összefogás Tatabányáért Egyesület és a Szent Borbála Kórház segítségével, valamint Tatabánya Megyei Jogú Város és a Tatabánya Pont Rendezvényszervező és Turisztikai Iroda támogatásával.


forrás: tatabanya.hu